17 listopada 2019, Četvrtak 3:45

728×90
728×90
728×90
728×90
728×90
728×90

22.MEĐUNARODNI SAJAM GOSPODARSTVA MOSTAR 2019.

U Mostaru, u Bosni i Hercegovini, je od  9. do 13. travnja 2019.godine održan 22.Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2019. na kojem se predstavilo oko 750 izlagača iz 30 država. Prema broju izlagača i posjetitelja to je svakako najveća gospodarska manifestacija u Bosni i Hercegovini. Ove godine zemlja partner je bila Narodna Republika Kina koja je na sajmu u Mostaru predstavila svoja tehnološka čuda od umjetne inteligencije, brzih vlakova budućnosti, telekomunikacijskih uređaja sve do bogate kineske kulture i tradicije. Na Sajmu u Mostaru su tradicionalno bili zastupljeni proizvodi iz metalne, građevinarske, poljoprivredne i automobilske industrije, te iz područja visokih tehnologija, ali i ponuda uslužnih djelatnosti od bankarskih do turističkih.

1556116097811

Tradicionalan gospodarski sajam u Mostaru je mjesto gdje se jednom godišnje okupljaju gospodarstvenici kako bi promovirali svoje biznise i napravili dobre poslovne aranžmane. Ove godine sklopljeno je nekoliko poslovnih dogovora od kojih izdvajamo : ugovor između kineskog telekomunikacijskog diva Huaweijea i Sveučilišta u Mostaru, te turistički klaster između BiH, Hrvatske i Crne Gore. Interes za nastup na Sajmu pokazale su i države koje ranije nisu bile prisutne u Mostaru i najavile su svoj dolazak dogodine.

 

Kineska državna televizija koju prati pola milijarde gledatelja je prikazala reportažu o Mostarskom sajmu što je ogromna promidžba za grad Mostar i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Na Sajmu je održano nekoliko jako posjećenih konferencija, stručnih skupova, radionica i okruglih stolova. Govorilo se o ulaganjima u Bosnu i Hercegovinu, o korištenju europskih fondova, o prekograničnoj suradnji, o gastronomiji, o vinologiji, o novim tehnologijama, o zapošljavanju osoba s invaliditetom. Održane su i tradicionalne podsajamske manifestacije “Sajam turizma” i “Sajam knjige i nakladništva”. Dodijeljena su i priznanja za najuspješnije nastupe na 22. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2019.  

.

Pohvale organizatorima i samo tako nastavite u smjeru gospodarskog razvoja Bosne i Hercegovine.

.

Izvor : Voice From Croatia
Autor : Stana Šimić
Datum objave : 24.04.2019.