18 kolovoza 2019, Nedjelja 7:49

728×90
728×90
728×90
728×90
728×90
728×90

BRAVO BLANKA !

2015-09-01_20.27.30

„Nisam mislila da mogu do medalje, ali Bog je milostiv, čuo je moje molitve. Ovo danas je Božji dar”.

“Spavat ću sa zastavom jer mi je tako lijepo biti ponovno s njom”.  

“Medalju posvećujem ljudima koji se nikada ne predaju u životu, posebno malom Anti koji se bori s teškom bolesti, i gospođi Mariji Klisuri, koja je nedavno preminula, a koja je bila moja velika navijačica”.

“Svako je natjecanje drugačije. Imala sam ih puno, a ovo će mi ostati jedno od ljepših sjećanja u karijeri. Pokazalo mi je da još mogu uživati”.

Bravo Blanka,

iskrene čestitke za osvojenu srebrnu medalju u skoku u vis i za zlatnu medalju za izjave koje si dala tim povodom. Ne znam, ima li u svijetu, ali kod nas sigurno nema, nekoga tko je s takvom skromnošću i jednostavnošću popratio svoj veličanstveni uspjeh.

Svima si udijelila komplimente i zahvale kao da tebe nigdje nema, a toliko si  bila u svemu. Tvoj izraz lica, cijeloga tijela, pokazivao je svu dramatiku događanja koja su se odvijala u tebi. Strepili smo zajedno sa tobom, i više od tebe, za svaki novi pokušaj tvoga skoka, a tako je išlo lako, uvjerljivo i sigurno. Još jednom, bravo!

Zahvalila si Bogu na uslišanim molitvama i njemu odala priznanje za svoj povratak među žive. Sjetila si se svojih trenera i odala im priznanje za stručnost i pažljivost, u pripremnom periodu, u odabiru vježbi koje su ti pripremili za ovaj uspjeh. Sjetila si se svih onih koji su molili za tebe, koji su strahovali zajedno sa tobom kako će sve to proći. Hoćeš li se osramotiti pred svijetom i pred domovinom?

Blanka, podigla si ljestvicu visoko i preskočila je pred očima sviju koji se Bogu klanjaju, ali sve uspjehe sebi pripisuju. Pokazala si kako treba biti ponizan dok si i u najvišim visinama. Tako se Bogu zahvaljuje, i slavi, u jednostavnosti svoje duše i skromnosti svojoj pokazala si svu veličinu ljudsku kako smo djeca Božja, kako smo na njegovu sliku stvoreni.

Bravo, još jednom!

Preskočila si visoko uzdignutu letvicu pred očima svih domoljuba koji se u prsa busaju, a pod nacionalnom zastavom pune vlastite džepove; dok bi ti samo htjela umotat se u nju i okrijepiti iscrpljeno tijelo! Ovo je poruka patriotizma, domoljublja, nacionalizma, rodoljublja svima koji iskreno vole svoju domovinu i koji će joj slavu pronositi u svijetu. Tako skormno, jednostavno! A tako moćno i snažno!

„Medalju posvećujem ljudima koji se nikad ne predaju u životu“, pa gdje su sponzori, političari, moćnici ovoga svijeta, Blanka!? Ne, nema ih u tvom govoru, Blanka, ali će svakako doći, jer ti si svojim uspjehom na sportskom borilišu i izjavama javnim medijima posvjdeočila nadnaravne ljudske osobine koje će te uvesti u hrvatske, europske i svjetske veličine i onda kad ne budeš više preskakala letvice na stadionima i u dvoranama, a oni to znaju procijeniti.                                                              

Budi oprezna, Blanka!

Ostaje nam da ti poželimo da još dugo „možeš uživati“ u sportskom natjecanju i neka te na tom putu prati Božija pomoć i molitva dobrih ljudi, jer ti to zaslužuješ Blanka.                                                       

Ti si heroina domovine!

 

Izvor : Voice From Croatia

Autor : Ivan Tokić

Datum objave : 01.09.2015.