17 studenoga 2018, Subota 21:35

728×90
728×90
728×90
728×90
728×90
728×90

DUBINSKO PROŽIMANJE KOREKTNIM MIŠLJENJEM

Zašto hrvatska ljevica tako teško proživljava poraz sa zadnjih parlamentarnih izbora postavlja si pitanje svaki obični prosječno informirani hrvatski državljanin. Abeceda parlamentarne demokracije počiva na slobodnim parlamentarnim izborima, bili oni izvanredni ili redovni, poslije kojih dolazi, ovisno o rezultatima izbora, do kontinuiteta postojeće administracije ili do njene promjene. Otkud onda ovo histerično dramatiziranje o premijeru bez legitimiteta, o vladi bez kompetencija, o… ? Za ljevicu je bila stresna spoznaja o gubitku vlasti, vlasti na svim državnim razinama. Izgubljena su sva tri brda političke moći, ali ono što ih ponajviše tjera na ovakva ponašanja je svijest da, s tim porazima, nije porazima kraj. Svjesni su da će bit još poraza i to tamo gdje najviše boli – na području medija i kulture općenito.  Ta spoznaja dovodi pojedince iz bivše vlasti, predstavnike medija, nevladinih udruga, pojedine predstavnike kulture, do nekontroliranih izjava, zapjenjenih govora, izljeva bijesa,… obraćanja domaćim i svjetskim moćnicima kako bi kompromitirali novonastalu hrvatsku zbilju.

2016-02-24_22.17.37

 

Svjesni kako ostaju bez monopola nad javnim medijima a time i javnim mišljenjem, kojeg su stvarali  proizvodnjom pristanka i kontrolom misli, sve ovo vrijeme, pretvarajući građane ideološkom indoktrinacijom u stado pasivnih promatrača. Svakodnevno ispiranje mozga doktrinom politčke korektnosti pretvorilo se u određenu vrstu političke teologije čiji je zadatak bio odvratiti narod od demokratskih zasada u kojima je pojedinac subjekt kojeg se pita i koji je nositelj politčkog odlučivanja. Naprotiv, oni određuju kako nisu građani najbolji tumači svojih interesa, nego su to dežurni intelektualni menadžeri čiji je zadatak preodgajati neprosvijećeni puk. Umjesto bivše partijske avangarde, danas imamo te iste samo se danas zovu vrhunski etablirani intelektualci, a zapravo su dežurni dušebrižnici doktrine političke korektnosti liberalne ljevice, koji nas svakodnevno usmjeravaju svjetonazoru tako stranom hrvatskom kulturnom i nacionalnom biću.

Uvjeravaju nas, neumorno i svakodnevno, što je istina, a što laž  kroz našu bližu i dalju povijest, htijući nam tako utjecati na sadašnjost i odrediti budućnost. Šireći svoju istinu putem mainstream medija odvraćaju javnost od istinskih problema na one ideološke, svjetonazorske. Ova indoktrinacija in continuo odvija se naročito putem državne televizije koja u svojim, ne samo informativnim emisijama, perpetuira sročene informacije u skladu s doktrinom korektnog mišljenja favorizirajući uvijek lijevu opciju, manipulirajući na razne načine, samo da spomenemo neke – odabir ključnih poruka, citiranih tekstova i/ili prikazanih video klipova, na jednoj, a sporednih na drugoj strani i nudeći ih tako javnosti na prosudbu, neuravnoteženo vrednovanje verbalnih ispada, ali uvijek na štetu desne opcije, senzacionalizam – od mrava pravi se slona, presing – data obećanja trebaju se izvršiti sad i odmah, …  Savršena manipulativna kreativnost s profinjenom zlobom i perfidnošću.

Ovaj svjesni neprofesionalizam informiranja, koji ide kroz sve informativne emisije tijekom cijelog dana, mogli bismo nazvati horizontalnim širenjem korektnog mišljenja. Kad se ono iscrpi stalnim ponavljanjem, onda se prilazi dubinskom prožimanju informirmacijama. Uključuju se informativne radijske emisije, koje su rađene po istoj matrici ideološkog indoktriniranja, gdje su dežurni intelektualni menadžeri uvijek nezaobilazni. Za gurue ove doktrine ni to nije sve, nego se prelazi na skeniranju uvijek istih pisanih medija, a iz njih se odabiru oni članci i oni autori koji izražavaju stavove doktrine političke korektnosti. HRT nije, stoga, hrvatska radiotelevizija, nego radiotelevizija u Hrvatskoj.

To dubinsko prožimanje korektnim mišljenjem kojeg nam miksa javni servis, kako se vole nazivati,  ulazi u naš privatni prostor, u našu svijest i našu podsvijest samo s ciljem proizvodnje pristanka i promjene pogleda na svijet, tako da nam drugačije mišljenje i drugačiji pogledi izgledaju kao svetogrđe koje treba najoštrije osuditi.

Zbog svega toga slika stvarnosti koju mediji prikazuju je vrlo često u suprotnosti sa stvarnim problemima i teškoćama običnih ljudi. Probleme malih, običnih, ljudi mainstream mediji redovito izostavljaju, ili, ako ih spominju, spominju ih s namjerom da se izbjegava rasprava o bitnim stvarima.

Isti obrazac, isti protagonisti, danas liberali jučer staljinisti. Vjerni centrima moći. Promjena prividna, ista pozicija, samo drukčija procjena pozicije moći. Jučer batina, danas proizvodnja pristanka, to je razlika između boljševičke diktature jučer i diktature militantnih liberala danas, kiteći se uvijek demokracijom kao smokvinim listom: “Republika Hrvatska je demokratska zemlja i u svakoj su demokratskoj zemlji neovisni mediji jedan od stupova demokracije, pogotovo neovisni javni servisi. Svaki neutemeljeni napad na HRT ujedno je i izravan udar na demokraciju.”*

Zbog te demokracije i njenih stupova nikako da legalno izabrani predstavnici naroda budu prepoznati kao legitimni nositelji vlasti u Hrvatskoj.

 „Imamo vladu, koliko – toliko po volji hrvatskog puka. Ali vlast tek treba osvojiti. Ako dođemo do vlasti, to će biti prvi put u posljednjih tisuću godina. …Nema te ekonomije, ni kulture, ni znanosti, ni obrazovanja, ni zdravstva, koje smije i može biti važnije od stvarne slobode tvoga naroda, i od preuzimanja vlasti od ovih razbojničkih spilja, i to mora biti prioritet. Ako se to ne dogodi, gerilski rat razbojničkih spilja sve će uništiti.“**

.

*Ravnatelj Programa HRT-a Saša Runjić

** pater Ike Mandurić, „Narod.hr“ 07.02.2016.

.

… nastavlja se …

… početak …

.

Izvor : Voice From Croatia

Autor : Ivan Kvaka 

Datum objave : 24.02.2016.