20 rujna 2019, Petak 12:45

728×90
728×90
728×90
728×90
728×90
728×90

HRVATSKI TOP DIGITAL AGENCY (TDA) POSTAO JE PRVA INVESTICIJA FONDA FIL ROUGE CAPITAL

Top Digital Agency (TDA), tvrtka koja spaja tvrtke i digitalne agencije diljem svijeta, zatvorila je drugu ovogodišnju investicijsku rundu u vrijednosti od 8 milijuna kuna. Investicijska runda predvođena je novonastalim hrvatskim VC fondom Fil Rouge Capital na čelu s Stevicom Kuharskim, čija je zadaća, najkasnije do kraja 2023., uložiti isključivo u hrvatske tehnološke tvrtke. Fil Rouge Capital oduševljen je što je upravo TDA prva tvrtka u njihovom investicijskom portfoliu. Ta činjenica snažno zaokružuje ovogodišnji investicijski ciklus za TDA. U veljači ove godine, hrvatski kolektiv je odabran u TOP 50 Startupova u svijetu prema Startup Grindu, najvećoj startup zajednici u svijetu, dok je u travnju crowdfunding kampanjom prikupio nešto više od 3,1 milijuna kuna u samo 26 sati putem investicijske platforme Funderbeam. Od listopada 2018. godine, do danas, na TDA su prijavljeni projekti u vrijednosti većoj od 260 milijuna kuna.

1566585484640

Iznimno smo ponosni što je Stevica i cijeli Fil Rouge tim prepoznao potencijal TDA te smo veoma uzbuđeni biti prva investicija. Veselimo se zajedničkoj suradnji jer mentalitet i pristup FRC tima je nešto što smo mi poprilično dugo tražili u investitoru. Sretni smo i zbog činjenice da nam ova investicija daje financijsku sigurnost za naredni period tako da se možemo u potpunosti posvetiti onom što nam najbolje ide – rastu naše tvrtke“, izjavio je Goran Deak, osnivač i direktor u TDA.

Iako Deak ističe da je put do investicije bio dugotrajan možemo zaključiti da se ona dogodila u pravo vrijeme. Od listopada 2018. godine, TDA je narastao na više od 4,000 agencijskih korisnika iz više od 110 zemalja diljem. Nema sumnje da će TDA ovom novom investicijom nastaviti nizati uspjehe i širiti svoje poslovanje.

Iznimno smo sretni što vidimo rezultate našeg dugogodišnjeg rada te konkretan preokret sa našom prvom investicijom u Hrvatskoj. U Goranu i njegovom timu vidimo potencijal kojim mogu poremetiti tržište, a to je jedna od glavnih kriterija prilikom ulaganja” zaključio je Stevica Kuharski.

.

O TDA:

TDA je prvi marketplace koji spaja kompanije i digitalne agencije diljem svijeta. Funkcionira poput online stranice za upoznavanje, a pomaže im povezati se u 3 jednostavna koraka: (i) Kompanije ostave svoj projekt na platformi; (ii) Agencije vide projekte te se prijavljuju na iste; i (iii) Kompanije tada odlučuju hoće li kontaktirati agencije za daljnje pregovore. Tijekom ovog procesa, TDA omogućava kompanijama i digitalnim agencijama da se upoznaju neovisno o tome gdje se nalaze u svijetu, bez da napuštaju udobnost vlastitog ureda. TDA je uspješan startup sa uredima u Hrvatskoj i u Irskoj. Za više informacija, posjetite

www.topdigitalagencies.co 

.

O Fil Rouge Capitalu:

Fil Rouge Capital (FRC) je fond za financiranje kapitala koji ulaže u hrvatska poduzeća u ranoj fazi od pretplatnika do kruga serije A kombinacijom izravnih investicija i akceleratorskih programa.

Osim što osiguravaju kapital za rast poslovanja, FRC-ov pristup uključuje i usmjeravanje iskustva i vještina osnivača ka osnivačima malih tvrtki u koje ulažu. Osnivači FRC-a imaju temeljna znanja o tehnologiji i uslugama te poduzetničku povijest koja tvrtkama u koje ulažu može donijeti veću korist od samog ulaganja kapitala. Vrlo su dobro povezani s eko sustavima u ranoj fazi u Europi i Silicijskoj dolini.

www.filrougecapital.com

.

Izvor : Top Digital Agency
Datum objave : 23.08.2019.