18 kolovoza 2019, Nedjelja 7:48

728×90
728×90
728×90
728×90
728×90
728×90

INTERVJU : IVA RADOŠ

Iva Radoš je vrhunska sportašica, pametna i ambiciozna djevojka. U svom sportu Taekwondo osvojila je brojne medalje na međunarodnim natjecanjima. Na Europskim prvenstvima do sada je osvojila dvije zlatne medalje 2014. i 2016.godine, te brončanu medalju 2018.godine. Na Svjetskim prvenstvima do sada je osvojila brončanu medalju 2015.godine. Također uz sjajnu sportsku karijeru paralelno uspješno studira ekonomiju poduzetništva. U nastavku donosimo Vam Intervju s gospođicom Ivom Radoš.

1559601221156

Poštovana Iva na početku Intervjua zamolili bismo Vas da predstavite sebe i svoj sportski put?

Pozdrav svima! Ja sam Iva Radoš i bavim se sportom zvanim taekwondo. Taekwondoom se bavim  15 godina a počela sam čisto iz znatiželje.

Vi ste vrhunska sportašica, osvojili ste brojne svjetske i europske medalje, bavite se taekwondoom, kako ste se odlučili baviti tim sjajnim sportom?

Trenirala sam gimnastiku, plivanje, odbojku, rukomet ali se nikad nisam našla ni u jednom od tih sportova. I tako sam 2005. na maškare otišla na svoj prvi taekwondo trening skupa sa sestrom i bratom i zaljubila se u taj sport da sam ostala sve do danas. Za one koji ne znaju moj otac se bavio taekwondo-om i baš je on bio taj koji nas je pitao želimo li probat taekwondo jer se u tom periodu nitko od nas nije bavio nekim sportom.

Šta je potrebno kako bi osoba postala vrhunska sportašica/sportaš?

Potrebno je puno odricanja i volje. Podrška obitelji i prijatelja. Također ako istinski ne volite sport kojim se bavite teško da ćete uspijeti u njemu.

Uz uspješnu sportsku karijeru paralelno studirate ekonomiju poduzetništva, koliko je teško uskladiti sve obveze?

Poprilično je teško ali ne i nemoguće. Potrebna je dobra organizacija i malo dobre volje. Nekad zna bit naporno ali zahvaljujući profesorima koji imaju razumijevanja za mene sve stignem.

Putovali ste po cijelom svijetu, koja su Vam lijepa mjesta koja ste posjetili ostala u sjećanju?

Posjetila sam puno lijepih mjesta, a jedno od najdražih mi je Cipar. To je bilo moje prvo putovanje dalje od Hrvatske i BiH. Jedno prekrasno mjesto sa puno lijepih plaža i fine hrane.

Poznajete puno stranaca iz mnogih država, kako stranci doživljavaju Hrvatsku?

Upoznala sam puno osoba kroz sport i puno njih je posjetilo Hrvatsku. Oduševljeni su našom hranom, a posebno našom obalom.

Što Vama osobno znače Hrvatska i Tomislavgrad odakle ste podrijetlom?

Znače ponos. Ponosna sam što imam priliku predstavljati našu državu i što imam priliku slušati našu himnu kad se popnem na postolje. Ne postoji veća čast od te. Također ponosna sam na svoje korijene i uvijek ponosno stojim iza njih.

Poštovana Iva hvala Vam za ovaj Intervju i za kraj pitanje koji su Vam neki od ciljeva u budućnosti?

Hvala vama na ovoj prilici. Planovi za budućnost su poprilično jednostavni. Trenirat, završit fakultet a onda šta život donese. :)

.

Izvor : Voice From Croatia
Razgovarao : Luka Tokić
Datum objave : 04.06.2019.