20 listopada 2017, Petak 9:31

728×90
728×90
728×90
728×90
728×90
728×90

KINO NAJAVE FILMOVA U LISTOPADU 2016.

U hrvatska kina u mjesecu Listopad 2016. dolazi 8 zanimljivih filmova koje bi trebalo pogledati : Genijalni umovi, Kubo i čarobni mač, Računovođa, Cafe Society, Jack Reacher : Nema povratka, Djevojka u vlaku, Genij i Pobunjenik iz okruga Jones.

.

img_20161002_152305

.

1.GENIJALNI UMOVI (MASTERMINDS)

Zach Galifianakis je vozač koji svakodnevno prevozi milijune i milijune dolara u bankovni trezor. Zach je zapao u životnu i radnu monotoniju. Tu njegovu dosadnu svakodnevicu prekida zavodljiva kolegica Kristen Wiig koja ga nagovori da s ekipom tupavih kriminalaca izvede apsurdno loš plan velike krađe. Zach ipak nekako uspijeva ukrasti 17 milijuna dolara koje njegovi partneri u kriminalu uzmu sebi a njega na pladnju prepuste policiji. Očajan ali samouvjeren, Zach u nizu komičnih scena pokuša preokrenuti igru i naplatiti im za sve što su mu učinili. Vjerovali ili ne, ovo je film prema instinitoj priči.

.

2.KUBO I ČAROBNI MAČ (KUBO AND THE TWO STRINGS)

Kubo je pametan i dobrodušan dječak koji živi skromnim seoskim životom u kojem se predano brine za svoju majku. U jednom trenutku pojavljuje se duh iz prošlosti s namjerom da provede dugo planiranu osvetu. Kubo da bi spasio svoju obitelj i otkrio misteriju o svom ocu, mora pronaći čarobni oklop koji je nekada nosio njegov otac koji je bio najveći samuraj u povijesti svijeta.

.

3.RAČUNOVOĐA (THE ACCOUNTANT)

Iza naizgled dosadnog računovođe Bena Afflecka, krije se jedna sasvim druga osoba koja nije ni najmanje dosadna. Dok kao računovođa radi u malom CPA uredu, on istovremeno obavlja posao za najopasnije svjetske kriminalce i plaćene ubojice. Affleck je matematički stručnjak koji ima više afiniteta prema brojevima nego prema ljudima. Zbog svojih sposobnosti za njega se počnu zanimati Ministarstvo financija i tajne službe.

.
4.CAFE SOCIETY

U svojem novom filmu redatelj Woody Allen donosi priču o Hollywoodu tridesetih godina prošlog stoljeća. Jesse Eisenbergu je dosta roditeljskih svađa i brata kriminalca i odlučuje se iz New Yorka preseliti u Hollywood od ujaka Phila, utjecajnog agenta, koji ga zapošljava u svojoj kompaniji. Jesse se u Hoolywoodu ubrzo zaljubljuje, ali u djevojku koja ima dečka. Jesse je spreman na prijateljstvo s njom sve dok jednog dana ona ne pokuca na njegova vraat i kaže mu kako ju je dečko upravo ostavio. Sve se u Jessijevom životu mijenja na romantičan način.

.

5.JACK REACHER : NEMA POVRATKA (JACK REACHER : NEVER GO BACK)

Tom Cruise je Jack Reacher koji se vraća u svoju bazu i saznaje da je optužen za ubojstvo koje se dogodilo prije 16 godina. Cruise je bivši vojni policajac i potpuni usamljenik. Nema obitelji niti ikakva vlasništva. Nema obveza, nema straha, nema ništa, osim jakog osjećaja za pravdu. Zbog toga će morati nadmudriti i nadvladati pravu vojsku zločinaca.

.

6.DJEVOJKA U VLAKU (THE GIRL ON THE TRAIN)

Emily Blunt je glavna junakinja ovog trilera, koja svako jutro putuje istim vlakom prolazeći pored kuće u kojoj je nekada živjela, prisjećajući se života koji je nepovratno izgubila. Između mnoštva prigradskih kuća, pogled joj svaki put skrene na kuću u kojoj živi jedan mlad i lijep par naizgled sretno zaljubljenih supružnika. Međutim stvarnost je daleko od te idilične slike, a Emily će ubrzo saznati što se krije iza zatvorenih vrata tog savršenog doma, nakon što se u mirnom naselju dogodi zločin. Emily će shvatiti da je uključena u njega i više nego što je svjesna.

.

7.GENIJ (GENIUS)
Pisac Thomas Wolfe (Jude Law) 1929.godine upoznaje Maxa Perkinsa (Colin Firth) urednika u izdavačoj kući Scribners. Wolfe nema iluzija i misli da će njegov rukopis biti odbijen kao i puno puta dosada. Međutim Perkins ipak pristaje objaviti njegov roman pod nazivom „Pogledaj dom svoj anđele“. Jedina mana tog romana je što je predugačak i nužno ga treba skratiti. Wolfe nevoljko pristaje na redukciju teksta te uz pomoć Perkinsa koji mu postaje prijatelj, iz romana izbacuje 90 000 riječi. Rezultat suradnje te dvojice pisaca je roman koji je postao klasik svjetske literature.

.

8.POBUNJENIK IZ OKRUGA JONES (FREE STATE OF JONES)

Za kraj, u ovoj istinitoj priči oscarovac Mattew McConaughey utjelovljuje lik prkosnog farmera Newtona Nighta koji je u doba američkog Građanskog rata vodio pobunu protiv južnjačke politike i kompletnog stanja u tadašnjoj Americi. Knight bježi sa ratišta, udružuje se s nekoliko malih farmera i lokalnih robova i u okrugu Jones u Missisipiju proglašava svoju državu. Newton Knight je jedna od zanimljvijih i kontraverznijih ličnosti u američkoj povijesti.

.

.

Izvor : Voice From Croatia
Autor : Tomislav Drmić
Datum objave : 05.10.2016.