20 listopada 2017, Petak 9:30

728×90
728×90
728×90
728×90
728×90
728×90

KINO NAJAVE FILMOVA U STUDENOM 2016.

U hrvatska kina u mjesecu Studeni 2016. dolazi 8 zanimljivih filmova koje bi trebalo pogledati : Greben Spašenih, Doktor Strange, Trolovi, Max Steele, Čudesne zvijeri i gdje ih naći, Dolazak, Vaiana i Tajna veza.

.

img_20161114_222024

.

1.GREBEN SPAŠENIH (HACKSAW RIDGE)

Mel Gibson, redatelj remek-djela filmova „Pasija“, „Hrabro srce“ i „Apocalypto“, svojim novim filmom „Greben spašenih“ vjerojatno je snimio još jedno remek-djelo. Istinita priča o američkom vojniku Desmondu Dossu koji se u proljeće 1945.godine istaknuo kao drugačiji u paklu II. svjetskog rata. On je odbio nositi oružje i ubijati ljude, te je služio svojoj američkoj vojsci kao nenaoružani medicinar te je tako spasio mnoge ljudske živote bez da je ispalio i jedan metak. Time je postao prvi Amerikanac koji je zbog toga dobio Medalju časti.

.

2.DOKTOR STRANGE (DOCTOR STRANGE)

Iz stripovskog svijeta dolazi priča o Doktor Strangeu. On je bio neurokirurg svjetskog glasa dr.Stepehen Strange čiji se život zauvijek promijenio nakon prometne nesreće u kojoj su mu ruke ostale smrskane i neupotrebljive. Medicina mu nije mogla pomoći i bio je prisiljen tražiti izlječenje u tajanstvenoj enklavi Kamar-Taj koja nije samo iscjeliteljski centar već i prva crta u borbi protiv neviđenih sila tame. Strange ubrzo naoružan novostečenim čarobnim moćima postaje prisiljen izabrati hoće li se vratiti svojem životu u kojem ima bogatstvo i visok društven status, ili će napustiti sve to i braniti svijet kao najmoćniji postojeći čarobnjak.

.

3.TROLOVI (TROLLS)

Autori filmova „Shrek“, „Madagaskar“ i „Kung Fu Panda“ donose novi zabavni animirani film „Trolovi“ o malim bićima Trolovima. Dva glavna lika u filmu su optimistična Poppy i njezina suprotnost Branch koji će se morati suočiti s velikim izazovima koji će ih odvesti u avanturu o kakvoj su samo mogli dotada sanjati.

.

4.MAX STEEL

Tinejdžer Max McGrath se s majkom vraća u rodni grad Copper Canyon. Privikavanje na novu školu Maxu nije bilo jednostavno a još se više zakomplicira kad njegovo tijelo počne generirati čudne nalete energije koju nije mogao kontrolirati. Na rubu opasne eksplozije Maxa spašava Steel, tehno-organski vanzemaljac koji mu pomaže da tu energiju zajedno upotrijebe u borbi protiv neprijateljske prijetnje.

.

5.ČUDESNE ZVIJERI I GDJE IH NAĆI (FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM)

Slavna autorica Harry Potter serijala, J.K.Rowling je pripremila novu priču za sve ljubitelje svijeta čarobnjaka. Priča o čarobnjaku Newtu Scamanderu se događa 70 godina prije nego što je saga o Harry Potteru započela. Naziv novog serijala ujedno je i naziv knjige koju je Harry čitao prije odlaska u Hogwarts, a koja je obavezna literatura svakog čarobnjaka.

.

6.DOLAZAK (ARRIVAL)

Radnja ovog znanstveno-fantastičnog misterioznog trilera fokusirana je na dolazak izvanzemaljaca i naš prvi kontakt s njima. Dvanaest letjelica jajastog oblika sletjelo je na različitim lokacijama diljem svijeta. Američka vojska regrutira doktoricu Amy Adams koja je najbolja prevoditeljica na svijetu, čiji je zadatak uz pomoć Jeremy Renner otkriti jesu li ti posjetitelji došli u miru ili predstavljaju prijetnju kompletnom čovječanstvu.

.

7.VAIANA

„Vaiana“ je kompjutorski animirani film o pustolovnoj tinejdžerici Vaiani koja otplovi na opasnu misiju kako bi spasila svoj narod. Tijekom svog putovanja Vaiana sreće nekoć moćnog poluboga Mauija koji je vodi u njezinoj misiji da postane vrhunska navigatorica. Oni zajedno plove preko oceana u zahtjevnoj pustolovini punoj akcije i susreću divovska čudovišta, a Vaiana putem ostvaruje drevnu misiju svojih predaka i otkriva jednu stvar koju je oduvijek tražila, svoj vlastiti identitet.

.

8.TAJNA VEZA (ALLIED)

Casablanca 1942.godine. Savezni obavještajni agent Brad Pitt preuzima identitet supruga špijunke francuskog pokreta otpora Marion Cotillard koja radi na tajnom zadatku unutar zgrade Francuske vlade. Brad se polako zaljubljuje u Marion te oboje odlučuju prestati sa špijunskim poslom nakon opasne misije u Sjevernoj Africi. Nakon misije se vjenčaju i vode miran život u Engleskoj. Idila traje sve dok Brad ne bude upozoren da žena za koju se oženio skriva svoju mračnu tajnu.

.

.

Izvor : Voice From Croatia
Autor : Tomislav Drmić
Datum objave : 14.11.2016.