20 rujna 2017, Srijeda 4:38

728×90
728×90
728×90
728×90
728×90
728×90

KINO NAJAVE FILMOVA U VELJAČI 2017.

U hrvatska kina u mjesecu Veljača 2017. dolazi 8 zanimljivih filmova koje bi trebalo pogledati : Anka, John Wick 2, Kineski zid, Lav, Lego Batman, Rat profesora, Trainspotting 2 i Osnivač.
.

IMG_20170318_193113

.
1.ANKA
“Anka” je dječji igrani film redatelja Dejana Aćimović u kojem jednu od glavnih uloga ima veliki bivši francuski nogometaš Eric Cantona. “Anka” je nastala prema romanu Mate Lovraka “Anka Brazilijanka” koji je priča o djevojčici iz sirotišta koju posvaja bogata rođakinja. Nedugo zatim otmjena rođakinja pokazuje svoje drugo lice i Anka razočarana i utučena bježi želeći se vratiti u sirotište. Put je dovodi do ciglane okužene šumom i neobičnom prirodom. Ciglari dobrog srca joj pružaju privremeni dom i daju joj sobu buntovnoga ciglara Brazilijanca Erica Cantone, koji je bio siroče poput nje, a koji je završio tu noć u zatvoru zbog svađe koju je započeo u seoskoj krčmi. U ciglani okruženoj šumom isprepliće se bajkoviti svijet šumskih bića, koja vide samo djeca bujne mašte.


.
2.JOHN WICK 2
U nastavku hita iz 2014. plaćeni ubojica John Wick (Keanu Reeves) je prisiljen prekinuti mirovinu jer njegov bivši suradnik planira preuzeti kontrolu nad klanom svjetskih ubojica. Krvna zakletva ga obvezuje da mu pomogne pa Reeves putuje u Rim gdje se bori protiv najsmrtonosnijih svjetskih ubojica.

.
3.KINESKI ZID (THE GREAT WALL)
Ovaj akcijsko-fantastički film govori o elitnoj sili koja gradi uporište na jednoj od najpoznatijih svjetskih građevina Kineskom Zidu. Glavnu ulogu glumi Matt Damon koji se već dokazao u drugim filmovima kao akcijska zvijezda (“Bourneova nadmoć”). Redatelj je jedan od najvećih filmskih vizualista našeg vremena Zhang Yimou („Heroj“, „Kuća letećih bodeža“)

.
4.LAV (LION)
Jedan od kandidata za najbolji film na Oscarima je “Lav”, istinita priča o petogodišnjem dječaku iz Indije koji se izgubi na ulicama Calcutte, tisućama kilometara od svoga doma. On preživi mnogo toga dok ga ne posvoji par iz Australije. Dvadeset i pet godina kasnije on kreće u potragu za svojom izgubljenom obitelji koristeći Google Earth.

.
5.LEGO BATMAN (LEGO BATMAN MOVIE)
Lego figurice su ponovo dobile svoj film, na radost djece diljem svijeta i svih koji su nekada bili djeca i igrali se sa Lego figuricama. “Lego Batman” je naravno animacija o Batmanu koji se u Gotham Citiju mora boriti protiv kriminalaca.

.
6.RAT PROFESORA (FIST FIGHT)
Priča prati dva profesora koji dolaze u sukob. Jedan je Charlie Day koji je blag a drugi je Ice Cube koji puno grublji i koji Daya izaziva na dvoboj. U javnoj školi niti nijedna od njihove dvije životne filozofije ne funkcionira te njihov sukob postaje puno veća metafora za sustav i stvari koje se trebaju promijeniti.

.
7.TRAINSPOTTING 2
Redatelj Danny Boyle, glavni glumac Ewan McGregor i ostatak iste ekipe su se ponovo okupili da bi snimili nastavak kultnog britanskog filma iz 90-tih. Prošlo je dvadesetak godina u kojih se mnogo toga promijenilo ali mnogo toga je ostalo isto. Vrtuljak emocija, osveta, prijateljstvo, kajanje, ljubav, samo-destrukcija, mržnja, strah, smijeh, droga, ponovo.

.
8.OSNIVAČ (THE FOUNDER)
Film koji otkriva kako je zapravo McDonalds postao ono što je danas. Priča prati Michaela Keatona koji se udružuje s dva brata, Richardom i Mauriceom McDonaldom, kako bi pokrenuli nešto što će ubrzo postati međunarodni lanac restorana brze hrane koji danas poslužuje 68 milijuna posjetitelja svakoga dana.

.
.
Izvor : Voice From Croatia
Autor : Tomislav Drmić
Datum objave : 14.02.2017.