21 listopada 2017, Subota 4:00

728×90
728×90
728×90
728×90
728×90
728×90

KONCERTI U HRVATSKOJ U KOLOVOZU 2016.

U Hrvatskoj će se u mjesecu Kolovozu 2016. održati nekoliko zanimljivih glazbenih događaja : Vanna, Psihomodo Pop, Noel Gallagher, Matija Dedić, Manu Chao, Vlatko Stefanovski, Massive Attack, te Gibonni i Oliver Dragojević.

.

2016-08-08_22.40.47

.

1.VANNA
13.08.2016. subota, Otok Lokrum, Dubrovnik
Vanna je jedna od najkvalitetnijih hrvatskih pjevačica koja traje već više od 20 godina na hrvatskoj glazbenoj sceni. Nakon faze velike slave u grupi “E.T.”, Vanna je uspjela izgraditi uspješnu karijeru kao solo pjevačica. U svojoj solo karijeri izdala je čak 10 studijskih albuma i zbog svojih iznimnih vokalnih sposobnosti zaslužuje da ju se posluša na koncertu.

.
2.PSIHOMODO POP
14.08.2016. nedjelja, Buba Beach Bar, Makarska
Davor Gobac kao pjevač grupe Psihomodo Pop možda ne posjeduje iznimne vokalne sposobnosti, ali zasigurno posjeduje zabavljačke sposobnosti zbog kojih vrijedi otići i na njegov koncert. Psihomodo Pop je kultni hrvatski rock sastav koji je na glazbenoj sceni već više od 30 godina i sigurno je da će u Buba Beach Baru u Makarskoj napraviti dobru zabavu.

.
3.NOEL GALLAGHER
16.08.2016. utorak, Šalata, Zagreb
Noel Gallagher je sa svojim nestašnim bratom Liamom bio autor nekih od najvećih britanskih hit singlova iz ’90-ih, koji su njihovoj grupi Oasis donijeli svjetsku slavu. Nakon raspada Oasisa 2009.godine, Noel Gallagher nastupa solo sa svojim pratećim bendom High Flying Birds. Na zagrebačkoj Šalati će održati ekskluzivan koncert prvi put u ovom dijelu Europe. Na koncertima uz svoje nove stvari svira naravno i Oasis klasike stoga će ovaj koncert mnogima biti prava prilika sresti se uživo s glazbenim rock klasicima kao što su : “Wonderwall”, “Live Forever”, “Whatever”, “Don’t Look Back In Anger”, “Rock’n’Roll Star”, “Some Might Say”, “Champagne Supernova” ili “Supersonic”.

.
4.MATIJA DEDIĆ
19.08.2016. petak, Crekvina, Kastav
Kastafsko kulturno leto je kulturna manifestacija koja se već po 25.put održava u Kastavu i uvijek je bogata raznim kulturnim sadržajem, od kazališnih predstava, izložbi, književnih radionica i glazbenih nastupa. Ove godine uz razne glazbenike u Kastavu će održati koncert i Matija Dedić uz pratnju Atma Mundi Ensambla i zalijandkog saksofonista Francesca Bearzattija.

.

5.MANU CHAO
23.08.2016. utorak, Špancirfest, Varaždin
Na 18.Špancirfestu u Varaždinu koji će se održati od 19.do 28.kolovoza, glazbeni program varaždinskog festivala kreativnosti će obilježiti nastup Manu Chaoa i njegovog benda La Ventura. Manu Chao je francuski umjetnik i aktivist španjolskog porijekla koji je poznat po svom društvenom aktivizmu i snažnim stihovima. Njegov glazbeni stil je spoj punka, reggaea, salse i ska muzike. Manu Chao će publici sigurno pružiti sjajan glazbeni događaj izvodeći svoje hitove poput : “Me Gustas Tu”, “Bongo Bong”, “Clandestino”, “Rainin’ In Paradize”, “Mi Vida” i ostale.

.

6.VLATKO STEFANOVSKI
24.08.2016. srijeda, Otok Lokrum, Dubrovnik
Vlatko Stefanovski je makedonski kantautor i bivši gitarist sastava poznatog makedonskog sastava “Leb i sol”. Stefanovski je nesumnjivo sjajan gitarist i u tandemu s kolegom gitaristem Miroslavom Tadićem će izvesti kvalitetne gitarističke dionice za dubrovačku publiku.

.
7.MASSIVE ATTACK
24.08.2016. srijeda, festival Dimensions, pulska Arena, Pula
U sklopu festivala Dimensions u pulskoj Areni nastupiti će Massive Attack, Moddymann, Nightmares on Wax, Larry Heard aka Mr. Fingers, Kamasi Washington i drugi. Među njima je nesumnjivo najveće glazbeno ime britanska trip hop grupa Massive Attack koja je na glazbenoj sceni skoro već 30 godina i u tom razdoblju su etablirano ime u njihovoj vrsti glazbe.

.

8.GIBONNI I OLIVER DRAGOJEVIĆ
27.08.2016. četvrtak, pulska Arena, Pula
Za kraj kolovoza dvije hrvatske legende Gibonni i Oliver. Njih dvojica će također nastupiti u pulskoj Areni dan poslije Massive Attacka ali njihova glazba je potpuno različita. Đibo i Oliver u sklopu svoje zajedničke turneje će nastupiti prvo u Puli, a zatim u Splitu, Varaždinu i Osijeku. Oliver i Gibonni za pulsku, splitsku, varaždinsku i osječku publiku pripremaju pjesme s novog albuma “Familija” i niz drugih pjesama uz koje su odrastale brojne generacije.

.

.
Izvor : Voice From Croatia
Autor : Tomislav Drmić
Datum objave : 09.08.2016.