21 listopada 2017, Subota 4:02

728×90
728×90
728×90
728×90
728×90
728×90

KONCERTI U HRVATSKOJ U RUJNU I LISTOPADU 2016.

U Hrvatskoj će se u mjesecima Rujnu i Listopadu 2016. Održati nekoliko zanimljivih glazbenih događaja : Matija Dedić, Mia Negovetić, Simfonijski orkestar HRT-a, Neno Belan, Cameron Carpenter, Chiara Jurić, S.A.R.S. i Vatra.

.

2016-10-02_15-41-19

.
1.MATIJA DEDIĆ
08.09.2016. ČETVRTAK, RAB

Prvi rapski jazz festival otvorit će hrvatski jazz pijanist Matija Dedić koji će koncertom promovirati svoj novi album „Matija svira Arsena“, koji je njegova autorska interpretacija glazbenih klasika svojeg oca kantautora, pjesnika i skladatelja Arsena Dedića. „Rab Jazz Festival“ će se održati od 8. do 11. rujna i na njemu će nastupiti ponajbolji hrvatski i slovenski jazz glazbenici.

.

2.MIA NEGOVETIĆ
16.09.2016. PETAK, K.D.VATROSLAVA LISINSKOG, ZAGREB

Mia je trinaestogodišnja Riječanka koja je u dvije godine prošla put od pjevanja u svojoj sobi do nastupa na američkoj televiziji CBS pred milijunima gledatelja. Bio je to nastup svjetskih dječjih talenata, a Mia je svojim nastupom oduševila američku publiku i producente. Također na tom svom dvogodišnjem putu, Mia je odnijela pobjedu na RTL-ovom showu „Zvjezdice“, pjevala je himnu na Mimohodu povodom Dana pobjede 2015., bila je glazbena gošća na koncertima Vanne, Jacquesa Houdeka, Tonija Cetinskog. Mijin prvi veliki solistički koncert u legendarnom Lisinskom će biti kruna njezine dosadašnje karijere, ali istovremeno i veliki poticaj za njezinu čarobnu glazbenu budućnost koja ju još očekuje.

.

3.SIMFONIJSKI ORKESTAR HRT-A
22.09.2016. ČETVRTAK, K.D.VATROSLAVA LISINSKOG, ZAGREB

U ciklusu zbora „Kanconijer“ veliki simfonijski orkestar HRT-a će izvesti prvu hrvatsku izvedbu Pjesama iz Gurrea Arnolda Schoberga. Poezija danskog pjesniak Petera Jacobsena o kralju Valdemaru, vladaru dvorca Gurre i njegovim avanturama, nadahnula je sto minuta kasnoromantičke glazbe čija izvedba zahtijeva preko 350 svirača i pjevača. To će također biti i jedan od najvećih pothvata u karijeri maestra Nikše Bareze.

.

4.NENO BELAN & FIUMENS
24.09.2016. SUBOTA, O’HARA MUSIC CLUB, SPLIT

Neno Belan je hrvatski kantautor, pjevač i skladatelj pop-rock i zabavne glazbe mediteranskog izražaja koji je aktivan na sceni već više od 30 godina. Prvo kao frontman Đavola, popularnog splitskog sastava iz 80-tih, a onda od početka 90-tih u solo karijeri. Mnogo lijepih pjesama je u Belanovoj karijeri : „Pričaj mi o ljubavi“, „Stojin na kantunu“, „Ostani uz mene“, „Sunčan dan“, „Dotakmi me usnama“, „Ponoćna zvona“, itd.

.

5.CAMERON CARPENTER
08.10.2016. SUBOTA, K.D.VATROSLAVA LISINSKOG, ZAGREB

Cameron Carpenter je ekscentričan, bachcentričan, jedinstven i vjerojatno najveći virtuoz orgulja na svijetu koji je od starog crkvenog i koncertnog glazbala učinio moderan instrument. Nema vrste glazbe koju ovaj Amerikanac ne može odsvirati na orguljama. Glazbeni genije koji je već kao dječak na tom glazbalu svirao ni više ni manje nego Petu simfoniju Gustava Mahlera. U Lisinskom će izvoditi i Wagnera, Čajkovkosg, Schuberta, Bacha, itd.

.

6.CHIARA JURIĆ
10.10.2016. PONEDJELJAK, K.D.VATROSLAVA LISINSKOG, ZAGREB

Chiara Jurić je 24-godišnja pijanistica iz Pule koja redovito nastupa kao solistica i komorna glazbenica. Nakon što je završila Glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci i maturirala klavir, upisala je Muzičku akademiju u Zagrebu na kojoj je diplomirala 2015.godine. Trenutačno radi u pulskoj Glazbenoj školi kao profesorici klavira. Dobitnica je desetak nagrada na državnim i međunarodnnim natjecanjima. Na koncertu u Lisinskom će izvoditi djela Haydna, Bersa, Francka i Debussya.

.

7.S.A.R.S.
21.10.2016. PETAK & 22.10.2016. SUBOTA, DOM SPORTOVA, ZAGREB

Velikim dvodnevnim koncertom u Domu Sportova beogradska grupa S.A.R.S. će proslaviti 10.rođendan svoje karijere. Njihov zvuk karakterizira širok raspon žanrova, prevladavaju reggae, ska, hip hop. Zbog svojih melodičnih pjesama imaju veliki broj fanova u svim zemljama regije.

.
8.VATRA
29.10.2016. SUBOTA, K.D.VATROSLAVA LISINSKOG, ZAGREB

Vatra priprema svoj prvi akustični koncert karijeri koji će se održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Vatra je svoj put započela u jednoj virovitičkoj garaži, da bi zatim kroz 17 godina svoje karijere posjetili gotovo sve klubove, trgove i dvorane u državi. Iza sebe imaju sedam studijskih albuma. Koncert u Lisinskom će im biti prvi cjelovečernji akustični koncert.

.

.

Izvor : Voice From Croatia
Autor : Tomislav Drmić
Datum objave : 29.09.2016.