27 svibnja 2019, Ponedjeljak 12:42

728×90
728×90
728×90
728×90
728×90
728×90

PATRIOTIZAM

Sjedinjene Američke Države su izabrale predsjednika koji govori „Amerika Prva“, Ujedinjeno Kraljevstvo je glasalo za izlazak iz Europske Unije. Diljem svijeta patriotizam pobjeđuje na izborima. S druge strane, mediji danas konstantno šire strah da je buđenje patriotizma velika opasnost našeg vremena, plaše nas da će nas nacionalizam odvesti natrag u primitivnu i rasističku prošlost. Međutim, nije prošlo baš toliko mnogo vremena od kad su velike povijesne ličnosti poput Mahatme Gandhija, Ronalda Reagana i Margaret Thatcher prepoznali prednosti patriotizma. Tko je patriot? Patriot, domoljub, je osoba koja vjeruje da je svijet najbolje mjesto za život onda kada su nacije slobodne, kada nacije mogu graditi svoj vlastiti neovisan smjer ne ugrožavajući druge nacije i kada nacije mogu čuvati svoju tradiciju i kulturu. Patriotizam nema veze s rasizmom, fašizmom i mržnjom prema drugima kako to žele prikazati mediji. Patriotizam je ljubav prema svome i poštovanje prema drugome.

1547507859480

Patriotizam (iz starogrčkog patris, otac; latinski patria, domovina). Patriotizam je suprotnost globalizmu. Globalizam je imperijalizam. Globalizam je nastojanje da se dovede mir i prosperitet cijelom svijetu tako što će cijelim svijetom vladati samo jedan centar moći. Svjetska vlada. Zvuči kao bajka. Prelijepo. Šta biste više željeli? Svijet s više od 200 neovisnih nacija ili svijet u kojem postoji samo jedna super-država što žele globalisti. Super-država sa super-vladom koja dozvoljava samo jedan svjetonazor. Zvuči prelijepo. Također zvuči jako jako poznato.

Dobra granica znači dobri susjedi. Kao i u svakodnevnom životu, ako se između susjeda točno zna šta je čije i gdje je granica, dobrosusjedski odnosi mogu trajati vječno. Čuvati svoju granicu, čuvati svoju kulturu i tradiciju, čuvati svoj jezik i običaje, čuvati svoju vjeru, čuvati svoje domoljublje, sljedećim generacijama prenositi sve ono lijepo što su nama ostavile generacije prije nas, to je patriotizam. Patriotizam smatra da su granice ključne. Granica je crta na kojoj ambicije svake nacije moraju stati. Umjesto da želimo da susjedu crkne krava, trebamo biti sretni što susjedu dobro ide, jer to će i nas potaknuti da postignemo što više možemo.

U ljudskoj prirodi je da je čovjek najprivrženiji onima koji su mu najbliži, prvo svojoj obitelji, zatim široj zajednici i zatim svojoj naciji. Ključ za ostvarenje ljudske slobode je izgraditi društvo i politički sustav zasnovan upravo na ovoj prirodnoj privrženosti čovjeka. To znači ako stavite moć odlučivanja prvo u ruke obitelji, zatim u ruke zajednice i zatim u ruke nacije, dobiti ćete ljude koji surađuju jedni s drugima, dobiti ćete obitelji koje surađuju jedne s drugima, dobiti ćete zajednice koje surađuju jedne s drugima, dobiti ćete nacije koje surađuju jedne s drugima. Oni će se zajednički braniti, te će paziti jedni na druge da svi poštuju zakone. Alternativa ovakvom društvu i politici zasnovanima na obitelji, zajednici i naciji je globalizam. Obitelji, zajednice i nacije smetaju globalizmu. Globalizam ih želi razoriti, ako je potrebno i silom.

U 20.stoljeću i nacizam i komunizam su pokušali nametnuti svoje univerzalne vizije sa silom oružja. Komunisti i nacisti su bili imperijalisti. Nacizam i komunizam je želio eliminirati neovisne nacije na svijetu. Današnji nasljednici komunista neprestano ponavljaju da je nacionalizam uzrokovao Prvi i Drugi svjetski rat i Holokaust. Hitler je bio smeće, zločinac koji nije bio niti patriot niti nacionalist, on je bio imperijalist i globalist. Da su Hitlerove ambicije bile vladati samo Njemačkom, to bi bilo užasno za Židove i Nijemce u Njemačkoj, ali bi ostavio na miru Francuze, Engleze, Poljake, Ruse i druge nacije, te ne bi bilo Drugog svjetskog rata. Cilj totalitarnih sustava nacizma i komunizma je bio vladati cijelim svijetom. Globalisti žele vladati cijelim svijetom.

Nažalost europske elite iz povijesti ništa ne uče, te konstantno govore kako su neovisne nacije opasnost, a ne smatraju da je opasnost ponovo stvaranje totalitarnog sustava kao u Orwellovoj knjizi „1984“. Ujedinjeni Narodi i Europska Unija su apsolutno pozitivne zajednice na ovoj Planeti Zemlji na kojoj živimo i one moraju opstati stoljećima u budućnosti upravo kao zajednice nacija, ali ne smiju nikada postati super-država kojom upravlja super-vlada koja dozvoljava samo jedan svjetonazor.

.

Izvor : Voice From Croatia
Autor : Jakov Radoš
Datum objave : 14.01.2019.