20 ožujka 2019, Srijeda 9:16

728×90
728×90
728×90
728×90
728×90
728×90

POGLED IZ KUTA

Nema sumnje da hrvatska politička scena, pod vodstvom ove garniture vlasti, koja sebe naziva političkim desnim centrom, klizi sve više ulijevo. Kako li će tek biti kad na vlast dođu oni koji se deklariraju hrvatskim političkim lijevim centrom? Hoćemo li toliko otkliziti lijevo da ćemo biti umiveno lice nekadašnje socijalističke republike u kojoj će biti oživljeno samo ono što je bilo dobro i pozitivno, a negativne stvari će biti zaboravljene kao da ih nikad nije bilo? Ili će pak ostati sve isto, jer se u ovih dvadesetak zadnjih godina formirao politički sloj kojeg samo osobni, partijski ili klanovski materijalni interes vodi i održava na vlasti?

1520795732833

Dok ova pitanja postavljaju ljudi koji promišljaju hrvatsku aktualnu političku zbilju, dotle se političke elite zabavljaju na javnoj društvenoj sceni doskočicama i međusobnim prepucavanjima, obični puk, pak, teško preživljava i stenje pod teretom svakodnevice. Mnogi obeshrabljeni svom tom sumornom atmosferom, a u sebi osjećaju radni potencijal, pakiraju kofere i odlaze iz zemlje. Pred očima svih nas Hrvatska umire u doslovnom i prenesenom smislu.

Tko je kriv što Hrvatska umire? Vladajući govore da nisu oni, jer nisu toliko obnašali vlast, da bi bili odgovorni, odgovornost stoga protežu na prethodne vlasti, na ratne posljedice, vremenske nepogode, svjetsku krizu i tako u nedogled. Oporba pak nesposobna da osmisli i jedan projekt ili da izrodi bar jednu suvislu ideju, po koj bi bila prepoznatljiva kao alternativa, gubi se u ništavilu svoje nemoći osporavajući sve i ne nudeći ništa, osim izobilja kad oni budu na vlasti.

Vladajuće političke elite, potpomogunute medijskim jurišnicima progresivnih snaga, kako se vole predstavljati, i nevladinim udrugama, vuku maticu tijeka hrvatske društvene svijesti lijevoj obali unatoč volji hrvatskog puka, njegovoj tradiciji i njegovom svjetonazoru.

Obični Hrvat u ove korizmene dane, noseći križ hrvatske zbilje, retorički se pita i u sebi uzdiše: „Bože, zašto si nas ovako kaznio? Odlaze u zemlju ili iz zemlje oni koji su sposobni, a ostaju ovi koji siju smrt svojoj zemlji i svom narodu pogrešnim odlukama. Hoće li i kad, opet, doći narodna vlast!?“

.

Izvor : Voice From Croatia
Autor : Ivan Kvaka
Datum objave : 11.03.2018.